Wednesday, April 11, 2007

Αντιρίξ & Συμφωνίξ (Mortadelo y Filemon) - Francisco Ibanez

Φίλες και φίλοι καλησπέρα. Δεν ξέρω για σας, αλλά προσωπικά ενοχλούμαι όταν συναντάω πραγματικά ατάλαντους “δημιουργούς” που πασχίζουν να κατακτήσουν δόξα και χρήμα μέσα από επιτηδευμένες και συνάμα φτηνές προσπάθειες στο όνομα του “cult”. Λυπάμαι κύριοι αλλά δε θα πάρουμε! Η παντελής έλλειψη φαντασίας σας και οι σκουπιδόμορφες τερατογεννέσεις σας, δεν αρκούν για να καταστρέψουν αυτήν την τόσο σπουδαία υποκουλτούρα, που χρόνια τώρα μας χαρίζει ανιδιοτελώς στιγμές διαλογισμού και καρμικών οργασμών. Όχι, όχι, μη με παρεξηγείτε. Δεν είμαι από αυτούς τους κομπλεξικούς που αποτάσσονται κάτι που έχουν λατρέψει μόλις αυτό γίνει “trend”. Ίσα ίσα, μακάρι αυτή η αισθητική να τύχαινε μεγαλύτερης αποδοχής από την ελληνική κοινωνία και να τη διάβρωνε με τον δικό της γλυκό τρόπο.

Any way…ας έρθω επιτέλους στο θέμα. Μετά από τα εκατοντάδες χιλιάδες συγχαρητήρια γράμματα που έλαβα μετά από το πρώτο comic post σε αυτήν την υποενότητα του blog μας, αισθάνομαι την υποχρέωση να συνεχίσω την προσπάθεια αυτή. Ο επόμενός μας σταθμός στο μαγικό κόσμο του comic έχει άρωμα Ιβηρικό, και είναι αφιερωμένος στα τέκνα του F. Ibanez, τους μυστικούς πράκτορες Αντιρίξ και Συμφωνίξ. Ο μετρ των μεταμφιέσεων και ο νευρόσπαστος συνεργάτης του, με τη βοήθεια των παράπλευρων χαρακτήρων όπως ο αρχηγός της μυστικής υπηρεσίας, η δις Οφήλια και ο Δρ Βακτήριος, βρίσκονται διαρκώς μπλεγμένοι σε παρανοϊκές υποθέσεις και όπως πολύ σωστά φαντάζεστε, η αποτυχία τους είναι δεδομένη.

Όλα τα στοιχεία του comic, από τα σκίτσα του Ibanez και το coloring, μέχρι τους διαλόγους και την ασυνέχεια στη ροή, συνθέτουν ένα cult διαμάντι πολλών καρατίων (213ων τουλάχιστον). Όπου πετύχετε κάποιο τεύχος λοιπόν μη διστάσετε να το αγοράσετε μιας και δε θα σας δοθούν πολλές ευκαιρίες να το αποκτήσετε. ΠΡΟΣΟΧΗ…σε καμία περίπτωση μην το διαβάσετε αν είστε αλλεργικοί στις μπάμιες!!!

Το κρίμα στο λαιμό σας…

7 comments:

Anonymous said...

eisai bourdas einai to kalytero comics anidee esy diavase superman!

qu said...

?

Anonymous said...

Μόλις πέτυχα αυτό το post...μα είναι δυνατόν? Είσαι πολύ μπούφος ρε φίλε, είναι και γαμώ τα κόμικς.

qu said...

Αγαπητοί φίλοι,

Με όλο το θάρρος, σας παρακαλώ να μην αφήνετε σχόλια στα post αν δεν έχετε μπει στον κόπο να διαβάσετε πέραν της πρώτης παραγράφου. Νομίζω ότι είναι αρκετά σαφής η εκτίμησή μου στο συγκεκριμένο comic, και πέρα από αυτό δε θα ήταν λίγο ηλίθιο να κάτσω να ασχοληθώ με κάτι που στην τελική δε γουστάρω ?!...Any way... πρώτα διαβάστε και μετά κράξτε

Με εκτίμηση
Μπούφος που διαβάζει superman…

Anonymous said...

Όταν θέλεις να επαινέσεις κάτι, δεν χρειάζεται να ξεκινάς με πικρή κριτική, γιατί φανερώνεις αρνητική πρόθεση και προδιαθέτεις τον αναγνώστη επίσης αρνητικά

qu said...

Πρώτα από όλα ευχαριστώ πολύ για το comment. Πάντα εκπλήσσομαι όταν βλέπω ότι υπάρχει κόσμος που διαβάζει τις χαζομάρες που γράφω.

Παρόλα αυτά, δε νομίζω ότι το ύφος μίας εισαγωγής, όσο κακό κι αν είναι, μπορεί να συγχύσει έναν αναγνώστη σε τέτοιο βαθμό που να μην αντιλαμβάνεται την ουσία του κειμένου. Φαντάζομαι ότι υπόκειται στη διάθεση του καθενός να αντιληφθεί τι είναι αυτό που διαβάζει. Από την άλλη, το γεγονός ότι τα σχόλια αυτού του post είναι αυτά που είναι, μου δείχνει ότι κατά πάσα πιθανότητα κάνω λάθος!

Και πάλι ευχαριστώ ανώνυμε φίλε, και ελπίζω να είσαι κι εσύ fan του Αντιρίξ & Συμφωνίξ!!!!

Anonymous said...

Επιτέλους και κάποιος που ξέρει απο καλό κόμιξ ! :P

Έχω μια πολύ μεγάλη συλλογή απο Αντιρίξ&Συμφωνίξ και το θεωρώ άνετα απο τα πιο έξυπνα και διασκεδαστικα κομιξ που έχουν δημοσιευθεί (με κορυφαίο ίσως όλων το τεύχος "Ο σατανικός ανταλλακτής !") ... το πρόβλημα είναι οτι τα τευχη μου ειναι ολα παλαιά και εχω χρόνια να δω άλλα τευχη στο ράφι ... μηπως ξερεις που μπορει καποιος να βρει κάποιο τευχος σήμερα .?.