Wednesday, April 4, 2007

Αχιλλέας Ταλόν: Η Άμμος Της Τρέλας – Greg (1976)

Για μία (ακόμα) φόρα είπα να πρωτοτυπήσω και να βάλω γκολ από τα αποδυτήρια που λένε, δίνοντας στο comic, τη σημαντικότερη μορφή λογοτεχνίας και τέχνης γενικότερα, μία στέγη μέσα από αυτό το blog.

Παρά την επιλογή ενός συγκεκριμένου τεύχους από αυτή τη σειρά comic, δε θα ήθελα ο ανυποψίαστος e-αναγνώστης να περιοριστεί μόνο σε αυτό. Ο ευτραφής Παριζιάνος αστός λόγιος, παρόλο που δεν απολαμβάνει τα προνόμια της φήμης (τουλάχιστον στη χώρα μας) όπως αυτά κάποιων ανυπόταχτων Γαλατών, μοναχικών καουμπόηδων και κακών βεζίρηδων, είναι πρωταγωνιστής σε μία σειρά περιπετειών που αποτελείται από μερικά (δυστυχώς πολύ λίγα κυκλοφορούν στην Ελλάδα) τεύχη.

Αν και δε βρίσκεστε πια ανάμεσά μας, σας ευχαριστώ πολύ κύριε Greg που δημιουργήσατε με την ιδιοφυία σας τις περιπέτειες αυτού του σύγχρονου ήρωα, από τις οποίες κατά κάποιο πολύ προσωπικό τρόπο ξεχωρίζω την εκπληκτική Άμμο της Τρέλας. Πολύχρωμες σελίδες γεμάτες ευφάνταστα σκίτσα και κοινωνικοπολιτική σάτιρα συνθέτουν αυτό, όπως και τα περισσότερα τεύχη της σειράς. Προσοχή όμως!!! Αν κάποιοι από εσάς που πιθανόν να διαβάσετε αυτό το post (λέμε και καμία μαλακία να περάσει η ώρα) έχετε παιδάκια, μην προσπαθήσετε να τους το πασάρετε γιατί δεν απευθύνεται σε πολύ νεαρές ηλικίες.
Αυτά προς το παρόν από το πρώτο comic post των κουρελιών

No comments: